​​​Preguntes freqüents​​​

Abans del viatge

RESERVA, COMPRA, CANVIS I ANUL-LACIONS

Els bitllets es poden adquirir entre 90 i 140 dies d’antelació a la data de viatge.

Pots informar-te en el punt de compra del bitllet de les condicions particulars sobre el teu canvi o anul·lació. Com a norma general, has de saber que no es pot anul·lar ni reemborsar cap bitllet després de la sortida del tren.

En funció de la tarifa i el termini d’antelació de compra, el canvi pot generar despeses respecte al bitllet original,  consulta la pàgina de canvis i anul-lacions.

Recorda que si el que desitges és realitzar un canvi de classe o data, hauràs d’abonar la diferència de preu sobre la tarifa disponible per a la nova data de viatge.​

Si decideixes viatjar en PREFERENT o 1a classe, abans de pujar al tren ja podràs gaudir dels moderns espais de les sales Club, dissenyats per fer-te l'espera més còmoda, a les estacions de Madrid Puerta de Atocha, Barcelona-Sants o Girona. També existeix el servei d'aparcament amb franquícia a les estacions de Barcelona-Sants, Girona i Figueres-Vilafant per als bitllets abonats amb la targeta Renfe-Operadora i per als beneficiaris del programa de fidelització +Renfe Oro i +Renfe Premium​.

Al tren, en la classe PREFERENT o 1a classe, la distància entre viatgers és més gran i els seients són més amplis, amb la qual cosa el viatge resulta molt més còmode.

CONDICIONS EQUIPATGE

Pots viatjar amb un cotxet per a nadons, però sempre ha d'anar plegat i no ha de bloquejar les sortides del tren ni els passadissos per motius de seguretat. El bebè ha de viatjar en braços dels seus pares.

S’accepta com a equipatge bosses de mà, maletes, bosses de viatge i motxilles, sempre que l'equipatge no superi els 3 paquets, que no excedeixi els 290 cm ni sobrepassi les dimensions de 85 x 55 x 35 cm. El pes total dels tres paquets té un límit de 25 kg. Els equipatges han de tenir una etiqueta visible amb el nom i els cognoms del viatger.

Sí, sempre que estigui plegada i guardada en una funda de 120 x 90 cm com a màxim. Aquest servei és gratuït.

Sí, s'accepten com a equipatge de mà, sempre que no excedeixin els 1,20m x 0,90 m. Els equipatges han de tenir una etiqueta visible amb el nom i els cognoms del viatger.​

Si, pots passar tranquil·lament el control sense preocupar-te de les ampolles d'aigua, les cremes, els desodorants, els perfums o colònies, entre d'altres.

DOCUMENTACIÓ

Per entrar en territori francès/espanyol, els ciutadans de la Unió Europea han de tenir un document nacional d'identitat (vàlid) o un passaport nacional (vàlid). Els estrangers que no siguin ciutadans de la Unió Europea poden visitar les pàgines del Ministerio de Asuntos Exteriores d’Espanya o del Ministère des Affaires Etrangéres de França: per informar-se de si necessiten obtenir un visat per a qualsevols d’ambdós països.

Els nens menors d'edat que viatgin sols han de portar una autorització escrita dels seus pares o tutors legals.

SERVEIS PMR

Qui té un descompte és la persona que acompanya la persona amb mobilitat reduïda. La reducció és del 50% sobre el preu de la tarifa Flexi o Essencial disponibles.

Les persones amb una discapacitat igual o superior al 65%, o que acreditin la necessitat d'anar acompanyades, tenen dret a un bitllet per a un acompanyant amb una reducció del 50% sobre el preu de la tarifa FLEXI o ESSENCIAL disponible sempre que viatgin en la mateixa classe que la persona que acompanyen.​

La venda internacional permet la compra de places H als trens de Renfe-SNCF en Cooperación 48 hores abans de la sortida del tren.

Als trens Duplex/Euroduplex hi ha 2 places específiques ubicades a la planta baixa del primer cotxe de Preferent / 1a classe (el cotxe 1 o l'11). Es pot fer el viatge en la mateixa cadira de rodes o sol·licitar ser transferit a una butaca.

Als AVE S-100 hi ha 2 places ubicades al cotxe 8 de la classe Turista / 2a classe. El viatge es farà a la mateixa cadira de rodes.​

Sí, quan es reserva una plaça H, s'avisa automàticament els serveis d'atenció de les estacions d'origen i de destinació.

Si no viatges amb una plaça H però vols que t'atenguin, disposes d'aquest servei gratuïtament. T'has de posar en contacte amb ells al més aviat possible per assegurar-te que se't proporcionarà l'atenció:

Atendo: Tel. 34 912 140 505 (de 6h a 24h) oca.accesibilidad@renfe.es

Accès Plus: Tel. 33(0) 890 640 650 (de 7h a 22h) accesplus@sncf.fr

ANIMALS

Sí, al tren s'accepten animals domèstics petits. Com a tals, s'inclouen els següents: gossos, gats, fures i aus (no de corral) el pes dels quals no superi els 10 kg. L'animal ha de viatjar en una gàbia que no superi les dimensions de 60 x 35 x 35 cm i que disposi d'un dispositiu que permeti contenir i retirar els residus. S'admet un animal per viatger.​

A través del sistema de venda, sempre associat al bitllet d'un viatger. També el pots comprar a bord del tren. Per consultar els preus per a cada trajecte clica aquí.

Durant el viatge

RESTAURACIÓ

Sí, tots els nostres trens disposen d'un servei de cafeteria, la ubicació del qual s'indica a bord per megafonia o visualment als cotxes de viatgers. Els articles proposats són de primera qualitat i van canviant per tal oferir als viatgers productes de temporada. Inclou una selecció de begudes fredes i calentes, aperitius, pastes, entrepans i plats calents. A més, es poden comprar productes al bar mòbil sense necessitat de moure's del seient.

DISPOSITIUS ELECTRÒNICS

Sí que pots, i no només això: totes les places dels nostres trens tenen un endoll. La disposició dels mateixos canvia en funció del model de tren. Als trens AVE-S100 hi ha una presa de corrent individual a cada un dels seients del tren. En els TGV Dúplex/Eurodúplex, existeix una presa per cada 2 seients.​

Després del viatge

POLÍTICA DE COMPENSACIÓ

Adreçar-te a un punt de venda on podran anul·lar el teu bitllet o reservar per a una altra data sense cost addicional.​

Si el servei pateix algun tipus de retràs, ens comprometem  a donar-te una compensació superior a la prevista en l’actual normativa europea de compensacions (www.railpassenger.info):

a) Si es produeix un retràs per causes que no són imputables i el retràs és igual o superior a 60 minuts, compensarem les molèsties causades amb un 50% del preu del bitllet.

b) Si és per motius que no ens són imputables, així i tot aplicarem una indemnització del 25% per retards iguals o superiors a 60 minuts i del 50% per retards superiors a 120 minuts.

Ambdues xarxes (Renfe i SNCF) realitzaran la recepció de la reclamacions. Per fer una reclamació, t'has d'adreçar a:

RENFE

Centre d'atenció al client i venda a les estacions (devolució a partir de 24h)

Dirección General de Viajeros

Centro de Atención de Postventa

Avda. Ciudad de Bracelona, 6

28007 Madrid

-> en www.renfe.com

SNCF

Ús dels sobres "Garantie Ponctualité" distribuïts a les estacions franceses quan hi ha un retard:

Service Relations Clients SNCF

62973 Arras Cédex 9 (França)

-> en www.sncf.com