​​​​Preguntes freqüents​​​

Abans del viatge

RESERVA, COMPRA, CANVIS I ANUL-LACIONS

A Espanya, es poden adquirir els bitllets mitjançant:

Internet

-> www.renfe.com

-> es.oui.sncf​

· Agències de viatge on-line

Altres

· Agències de viatge

· Estacions Adif i punts de venda Renfe

· Telèfon "Renfe amb tu" (912 320 320)

-> directament amb el nostre « cercador de trens »​

Els bitllets es poden adquirir amb 6 mesos d’antelació a la data de viatge.

Pots informar-te en el punt de compra del bitllet de les condicions particulars sobre el teu canvi o anul·lació. Com a norma general, has de saber que no es pot anul·lar ni reemborsar cap bitllet després de la sortida del tren.

En funció de la tarifa i el termini d’antelació de compra, el canvi pot generar despeses respecte al bitllet original,  consulta la pàgina de canvis i anul-lacions.

Recorda que si el que desitges és realitzar un canvi de classe o data, hauràs d’abonar la diferència de preu sobre la tarifa disponible per a la nova data de viatge.​

Si decideixes viatjar en Pimera Classe, abans de pujar al tren ja podràs gaudir dels moderns espais de les sales Club, dissenyats per fer-te l'espera més còmoda, a les estacions de Madrid Puerta de Atocha, Zaragoza-Delicias, Camp de Tarragona, Barcelona-Sants o Girona. 

Per als bitllets abonats amb la targeta Renfe-Operadora i per als beneficiaris del programa de fidelització +Renfe Oro i +Renfe Premium​, també existeix el servei d'aparcament amb franquícia a les estacions de Barcelona-Sants, Girona i Figueres-Vilafant​

Al tren, en la Primera Classe, la distància entre viatgers és més gran i els seients són més amplis, amb la qual cosa el viatge resulta molt més còmode.

CONDICIONS EQUIPATGE

Pots viatjar amb un cotxet per a nadons, però sempre ha d'anar plegat i no ha de bloquejar les sortides del tren ni els passadissos per motius de seguretat. El bebè ha de viatjar en braços dels seus pares.

S’accepta com a equipatge bosses de mà, maletes, bosses de viatge i motxilles, sempre que l'equipatge no superi els 3 paquets, que no excedeixi els 290 cm ni sobrepassi les dimensions de 85 x 55 x 35 cm. El pes total dels tres paquets té un límit de 25 kg. Els equipatges han de tenir una etiqueta visible amb el nom i els cognoms del viatger.

Sí, sempre que estigui plegada i guardada en una funda de 120 x 90 cm com a màxim. Aquest servei és gratuït.

Sí, s'accepten com a equipatge de mà, sempre que no excedeixin els 1,20m x 0,90 m. Els equipatges han de tenir una etiqueta visible amb el nom i els cognoms del viatger.​

Si, pots passar tranquil·lament el control sense preocupar-te de les ampolles d'aigua, les cremes, els desodorants, els perfums o colònies, entre d'altres.

​A bord dels nostres trens està prohibit viatjar amb els següents elements:

.Objectes punxants i tallants

.Armes blanques

.Combustibles inflamables

.Substàncies corrosives

.Materials radioactius

.Explosius​DOCUMENTACIÓ

Per entrar en territori francès/espanyol, els ciutadans de la Unió Europea han de tenir un document nacional d'identitat (vàlid) o un passaport nacional (vàlid). Els estrangers que no siguin ciutadans de la Unió Europea poden visitar les pàgines del Ministerio de Asuntos Exteriores d’Espanya o del Ministère des Affaires Etrangéres​ de França: per informar-se de si necessiten obtenir un visat per a qualsevols d’ambdós països.

Els nens menors d'edat que viatgin sols han de portar una autorització escrita dels seus pares o tutors legals.

El Carnet Jove permet a la població d'entre 14 i 25 anys beneficiar-se d'un 25% de descompte sobre la millor tarifa Esencial o Flexi disponible en tots els trajectes internacionals (oferta no acumulable amb altres ofertes comercials).​

SERVEIS PMR

Qui té un descompte és la persona que acompanya la persona amb mobilitat reduïda. La reducció és del 50% sobre el preu de la tarifa Flexi o Essencial disponibles.

Les persones amb una discapacitat igual o superior al 65%, o que acreditin la necessitat d'anar acompanyades, tenen dret a un bitllet per a un acompanyant amb una reducció del 50% sobre el preu de la tarifa FLEXI o ESSENCIAL disponible sempre que viatgin en la mateixa classe que la persona que acompanyen.​

La venda internacional permet la compra de places H als trens de Renfe-SNCF en Cooperación 48 hores abans de la sortida del tren.

Als trens TGV INOUI hi ha 2 places específiques ubicades a la planta baixa del primer cotxe de Primera Classe (el cotxe 1 o l'11). Es pot fer el viatge en la mateixa cadira de rodes o sol·licitar ser transferit a una butaca.

Als AVE hi ha 2 places ubicades al cotxe 8 de la Segona Classe. El viatge es farà a la mateixa cadira de rodes.​

Sí, quan es reserva una plaça H, s'avisa automàticament els serveis d'atenció de les estacions d'origen i de destinació.

Si no viatges amb una plaça H però vols que t'atenguin, disposes d'aquest servei gratuïtament. T'has de posar en contacte amb ells al més aviat possible per assegurar-te que se't proporcionarà l'atenció:

Adif Acerca: Tel. 34 912 140 505 (de 6h a 0h00) oca.asistenciapmr@adif.es

Accès Plus: Tel. 33(0) 890 640 650 (de 8h a 20h) accesplus@sncf.fr

​Si l'animal es tracta d'un gos pigall, d'assistència i recolzament a persones amb trastorns diabètics i epilèptics​  viatjarà gratuïtament i sense bitllet al costat del seu propietari a bord de qualsevol dels nostres trens.

ANIMALS

Sí, al tren s'accepten animals domèstics petits. Com a tals, s'inclouen els següents: gossos, gats, fures i aus (no de corral) el pes dels quals no superi els 10 kg. L'animal ha de viatjar en una gàbia que no superi les dimensions de 60 x 35 x 35 cm i que disposi d'un dispositiu que permeti contenir i retirar els residus. S'admet un animal per viatger.​

Si es tracta d'un gos pigall, d'assistència i recolzament a persones amb trastorns diabètics i epilèptics viatjarà gratuïtament i sense bitllet a tots els nostres trens acompanyant als seus propietaris.

A través del sistema de venda, sempre associat al bitllet d'un viatger. També el pots comprar a bord del tren. Per consultar els preus per a cada trajecte clica aquí.

Durant el viatge

RESTAURACIÓ

Sí, tots els nostres trens disposen d'un servei de cafeteria, la ubicació del qual s'indica a bord per megafonia o visualment als cotxes de viatgers. Els articles proposats són de primera qualitat i van canviant per tal oferir als viatgers productes de temporada. Inclou una selecció de begudes fredes i calentes, aperitius, pastes, entrepans i plats calents. A més, es poden comprar productes al bar mòbil sense necessitat de moure's del seient.

DISPOSITIUS ELECTRÒNICS

Sí que pots, i no només això: totes les places dels nostres trens tenen un endoll. La disposició dels mateixos canvia en funció del model de tren. Als trens AVE hi ha una presa de corrent individual a cada un dels seients del tren. En els TGV INOUI, existeix una presa per cada 2 seients.​

Després del viatge

POLÍTICA DE COMPENSACIÓ

Adreçar-te a un punt de venda on podran anul·lar el teu bitllet o reservar per a una altra data sense cost addicional.​

Si el servei pateix algun tipus de retràs, ens comprometem a donar-te una compensació ​tal com té prevista l'actual normativa europea de compensacions:​​ 

a) 25% del preu del bitllet en cas de retard des de 30 fins a 119 minuts.

b) 50% del preu del bitllet en cas de retard igual o superior a 120 minuts.

Ambdues xarxes (Renfe i SNCF) realitzaran la recepció de la reclamacions. Per fer una reclamació, t'has d'adreçar a:

RENFE

Centre d'atenció al client i venda a les estacions (devolució a partir de 24h)

Dirección General de Viajeros

Centro de Atención de Postventa

Avda. Ciudad de Bracelona, 6

28007 Madrid

-> a www.renfe.com

SNCF

Ús dels sobres "Garantie Ponctualité" distribuïts a les estacions franceses quan hi ha un retard:

Service Relations Clients SNCF

62973 Arras Cédex 9 (França)

-> a www.sncf.com ​

OBJECTES PERDUTS

Per norma general, el personal d’abord s'encarrega de dipositar els objectes que et puguis oblidar al tren al servei d'objectes perduts de l'estació on el tren finalitza el recorregut.

On reclamar els objectes perduts:

Espanya ​

· E-mail: objetosperdidosestaciones@adif.es

· Clica aquí per a més informació

França

· Per telèfon: 33 (0) 892 35 35 35 (7 dies de la setmana des de les 8h fins a les 20h, 0,40€/min sense tenir en compte el sobrecost eventual de la vostra operadora).

​· Cliquéu aquí per a més informació.