Llocs d'interès

La ciutadella fortificada

Situada a la riba del riu Aude, la ciutadella medieval és una ciutat fortificada única a Europa per la seva grandària i també pel seu estat de conservació.

Amb 52 torres i tres quilòmetres de muralles, la ciutadella acull dins el seu recinte un teatre antic, el castell comtal i la basílica de Saint-Nazaire.

Canal du Midi

Obra de Pierre Paul Riquet, el canal du Midi es va construir durant el segle XVII amb l'objectiu d'unir l'Atlàntic i la Mediterrània. Abans, aquesta via fluvial es feia servir per al transport de mercaderies i de persones.

Avui dia, el canal és freqüentat per nombrosos turistes i embarcacions d'esbargiment. Amb més de 240 quilòmetres de via d'aigua, les riberes del canal constitueixen un autèntic itinerari turístic ideal per anar amb bicicleta o caminant.

Bastida de Saint Louis

Situada a la part baixa de la ciutat, entre el canal del Migdia i la ciutadella medieval, la bastida es va construir el 1260 durant el regnat de Sant Lluís. És la zona menys coneguda de la ciutat.

Aquest lloc té una gran riquesa arquitectònica gràcies a la catedral gòtica de Saint Michel i als seus hotels particulars. Edificada d'acord amb un pla quadrangular, la bastida està construïda al voltant de la seva plaça central.

Agenda d'activitats

Diumenges gratuïts: Castell de Carcassona

Diumenges gratuïts: Castell de Carcassona

Fins al 31 de març

Cada primer diumenge de cada mes, el castell i les seves muralles estaran obertes de forma gratuïta. A més, el monument és gratuït, durant tot l'any, per a gent de 18-25 anys.

Exposició Maria Magdalena

Exposició Maria Magdalena

Fins el 20 de maig

El museu de belles Arts dedica una exposició a la figura de Maria Magdalena. S’han pogut reunir més de 100 obres entre pintures, dibuixos, manuscrits i escultures.

​Connexions i destinacions relacionades

Tolosa, ubicada a la confluència entre el riu Garona i el canal del Migdia, s'anomena popularment "la ciutat rosa" pel color dels maons dels seus edificis antics. ​

Perpinyà era el centre econòmic, polític i cultural de la Mediterrània medieval.​​​​​

​Estacions