​LLOCS D'INTERÈS

 

La ciutadella fortificada

Situada a la riba del riu Aude, la ciutadella medieval és una ciutat fortificada única a Europa per la seva grandària i també pel seu estat de conservació.

Amb 52 torres i tres quilòmetres de muralles, la ciutadella acull dins el seu recinte un teatre antic, el castell comtal i la basílica de Saint-Nazaire.

Canal du Midi

Obra de Pierre Paul Riquet, el canal du Midi es va construir durant el segle XVII amb l'objectiu d'unir l'Atlàntic i la Mediterrània. Abans, aquesta via fluvial es feia servir per al transport de mercaderies i de persones.

Avui dia, el canal és freqüentat per nombrosos turistes i embarcacions d'esbargiment. Amb més de 240 quilòmetres de via d'aigua, les riberes del canal constitueixen un autèntic itinerari turístic ideal per anar amb bicicleta o caminant.

Bastida de Saint Louis

Situada a la part baixa de la ciutat, entre el canal del Migdia i la ciutadella medieval, la bastida es va construir el 1260 durant el regnat de Sant Lluís. És la zona menys coneguda de la ciutat.

Aquest lloc té una gran riquesa arquitectònica gràcies a la catedral gòtica de Saint Michel i als seus hotels particulars. Edificada d'acord amb un pla quadrangular, la bastida està construïda al voltant de la seva plaça central.

AGENDA D​'ACTIVITATS

 

Mercats

Mercats

Todo el año

Mercats de flors, fruites, verdures, productes locals I fins I tot roba. Tots els dies de la setmana en podrem trobar algun. Interessant també visitar el mercat cobert. Segur que ens deixarem temptar per algun caprici de la regió.

Museu de la inquisició

Museu de la inquisició

Tot l'any

Per ser un petit museu, sorprèn al visitant per la gran quantitat de peces i instruments de l’època de la inquisició, que es van utilitzar fins a la revolució.

​CONNEXIONS I DESTINACIONS RELACIONADES

Tolosa, ubicada a la confluència entre el riu Garona i el canal del Migdia, s'anomena popularment "la ciutat rosa" pel color dels maons dels seus edificis antics. ​

Perpinyà era el centre econòmic, polític i cultural de la Mediterrània medieval.​​​​​

ESTACIONS