​LLOCS ​D'INTERÈS

 

El barri de la Croix Rousse

Aquest barri pintoresc, situat al turó de la Croix-Rousse i declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, domina tota la ciutat de Lió.

Els seus carrers estrets i pendents aporten un encant especial a aquest lloc, que abans era el barri dels "Canuts", obrers que treballaven la seda. Ara és un barri de cultura alternativa on conviuen artistes bohemis i estudiants.

El turó de Fourvière i la seva basílica

La basílica de Notre-Dame de Fourvière, símbol de Lió, d'estil gòtic i bizantí es va construir durant el segle XIX i és un dels elements imprescindibles del patrimoni lionès.

Des de la basílica es gaudeix d'una impressionant panoràmica de tota la ciutat. Al turó de Fourvière també trobem restes gal•loromanes que pertanyen a l'antic Lugdunum.

El Vell Lió

Aquest barri medieval i renaixentista es troba als peus del turó de Fourvière. El Vell Lió s'organitza al voltant de tres edificis religiosos:la catedral de Saint-Jean (Sant Joan), l'església de Saint-Georges (Sant Jordi) i la de Saint-Paul (Sant Pau).

Els estrets carrers plens de façanes acolorides i de típiques tavernes lioneses transporten el visitant a la vida cultural de la ciutat.

AGENDA ​D'ACTIVITATS

 

Festival Lumière

Festival Lumière

Del 14 al 22 d’octubre

Lió, origen del cinema, rendeix homenatge un cop a l’any al cinema del passat.. L’entrega del Premi Lumière d’aquesta edició recau en Wong Kar-wai, realitzador Xinès.

14ª Biennal de Lyon

14ª Biennal de Lyon

Del 20 de setembre 2017 al 7 de gener de 2018

Tres mesos per descobrir les novetats de l’art contemporani a Lyon. Al recinte del MAC, la Sucrière i el Museu des Confluences, s’esposen escultures, pintures, vídeos, fotografies de més de 70 artistes internacionals.

CONNEXIONS I DESTINACIONS RELACIONADES

La ciutat de Valença, a la vora del Roine, sedueix per l'autenticitat dels seus barris antics i per l'encant que desprenen els seus canals i les seves delicioses especialitats gastronòmiques regionals.​

Entre les muntanyes dels Alps i el llac Léman es troba Ginebra, seu de moltes organitzacions internacionals.  ​

ESTACIONS


​​​​​