El Servei d'Assistència a PMR Adif Acerca i Accès Plus col•laboren per oferir un servei gratuït d'assistència a les persones amb mobilitat reduïda (tant permanent com temporal) des del principi fins al final del viatge. La cooperació entre aquests dos serveis garanteix als clients de Renfe-SNCF en Cooperación que estaran atesos tant en territori espanyol com en territori francès.

Es tracta d'un servei especialitzat que orienta el viatger amb mobilitat reduïda, l'informa i li facilita l'accés i el trànsit per les estacions, així com l'assistència en pujar i baixar dels trens.
El personal del Servei d'Adif Acerca i Accès Plus està integrat per persones degudament formades, capacitades i sensibilitzades amb l'atenció a persones amb discapacitats.


​​SERVEI GRATUÏT D'ASSISTÈNCIA A LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA​

 • Serveis durant el trajecte: WC adaptats amb timbre per avisar el personal de bord en cas que hi hagués cap problema.

 • Personal d'acompanyament a disposició durant el viatge que atendrà les teves necessitats específiques que puguin sorgir durant el trajecte.

 • Places específiques per a viatgers amb cadira de rodes:

  - Als trens TGV INOUI hi ha 2 places específiques ubicades a la planta baixa del primer cotxe de Primera Classe (cotxe 1 o 11). Es pot fer el viatge en la mateixa cadira de rodes o sol•licitar ser transferit a una butaca.
  Consulteu el diagrama
  ​​​
  - Als trens AVE hi ha 2 places ubic​ades al cotxe 8 de la Segona Classe. El viatge es farà en la mateixa cadira de rodes.
  Consulteu el diagrama


 • Gos pigall, d'assistència i recolzament a persones amb trastorns diabètics i epilèptics: viatja acompanyant als seus propietaris gratuï​tament i sense bitllet a tots els nostres trens.
  ​​
 • El telèfon gratuït 900 400 555 és un servei associat a la compra de bitllets i petició del servei d'Assistència per a persones amb discapacitat visual.

OFICINA CENTRAL D'ASSINTÈNCIA
Tel. +34 912 140 505 ​(De 6h a 24​h)

ACCÈS PLUS:
Trucades des de l'estranger +33 184 94 36 35 (Servei gratuït + preu d'una trucada internacional)
Trucades des de França: 3635 dir: "services" i després: "Accès Plus" (Servei gratuït + preu d'una trucada).
Horari de 8h a 20h
Formulari de reserva del servei: https://sncf.force.com/aplus/s/demande-prestation
​​