​​SERVEI GRATUÏT D'ASSISTÈNCIA A LES PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA

Atendo y Accès Plus col•laboren per oferir un servei gratuït d'assistència a les persones amb mobilitat reduïda (tant permanent com temporal) des del principi fins al final del viatge. La cooperació entre aquests dos serveis garanteix als clients de Renfe-SNCF en Cooperación que estaran atesos tant en territori espanyol com en territori francès.

Es tracta d'un servei especialitzat que orienta el viatger amb mobilitat reduïda, l'informa i li facilita l'accés i el trànsit per les estacions, així com l'assistència en pujar i baixar dels trens.
El personal d'Atendo i Accès Plus està integrat per persones degudament formades, capacitades i sensibilitzades amb l'atenció a persones amb discapacitats.


SERVEIS ADAPTATS DURANT EL TRAJECTE​

  • Serveis durant el trajecte: WC adaptats amb timbre per avisar el personal de bord en cas que hi hagués cap problema.
  • Personal d'acompanyament a disposició durant el viatge que atendrà les teves necessitats específiques que puguin sorgir durant el trajecte.
  • Gos pigall, d'assistència i recolzament a persones amb trastorns diabètics i epilèptics: viatja acompanyant als seus propietaris gratuï​tament i sense bitllet a tots els nostres trens.
  • El telèfon gratuït 900 400 555 és un servei associat a la compra de bitllets i petició del servei Atendo per a persones amb discapacitat visual.
​​
Les persones amb mobilitat reduïda que viatgen en una plaça regular poden sol•licitar l'assistència d'Atendo (OCA)​ o d'Accès Plus a:


ATENDO: Tel. +34 912 140 505 ​(De 6h a 24h)

ACCÈS PLUS: Tel +33 (0) 890 640 650 (De 8h a 20​h)


PLACES ESPECÍFIQUES PER VIATGERS AMB CADIRA DE RODES

Als trens TGV-INOUI hi ha 2 places específiques ubicades a la planta baixa del primer cotxe de Preferent / 1a classe (cotxe 1 o 11). Es pot fer el viatge en la mateixa cadira de rodes o sol•licitar ser transferit a una butaca. (Consulteu el diagrama).

Als AVE hi ha 2 places ubicades al cotxe 8 de la classe Turista / 2a classe. El viatge es farà en la mateixa cadira de rodes. (Consulteu el diagrama).

Quan se sol•licita una plaça específica per a un viatger en cadira de rodes als nostres trens, es crea automàticament la sol•licitud d'assistència al servei Atendo o Accès Plus.