El servei Atendo de Renfe i el d'Accès Plus d'SNCF col·laboren per oferir un servei gratuït d'assistència a les persones amb mobilitat reduïda (tant permanent com temporal) des del principi fins al final del viatge. La cooperació entre aquests dos serveis garanteix als clients de Renfe-SNCF en Cooperación que estaran atesos tant en territori espanyol com en territori francès.

Es tracta d'un servei especialitzat que orienta el viatger amb mobilitat reduïda, l'informa i li facilita l'accés i el trànsit per les estacions, així com l'assistència en pujar i baixar dels trens.

El personal d'Atendo i Accès Plus està integrat per persones degudament formades, capacitades i sensibilitzades amb l'atenció a persones amb discapacitats.
Serveis addicionals a les persones amb mobilitat reduïda: 

  • Serveis adaptats durant el trajecte: WC adaptats amb timbre per avisar al personal de bord en cas que hi hagués cap problema.
  • Personal d'acompanyament a disposició durant el viatge: el nostre personal de bord atendrà les necessitats específiques que puguin sorgir durant el trajecte.
  • Places específiques per a viatgers amb cadira de rodes: 
    Als trens Duplex/Eurodúplex hi ha 2 places específiques ubicades a la planta baixa del primer cotxe de la classe Preferent / 1a classe (cotxe 1 o 11). Es pot fer el viatge en la mateixa cadira de rodes o sol·licitar ser transferit a una butaca.

    Als AVE S-100 hi ha 2 places ubicades al cotxe 8 de la classe Turista / 2a classe. El viatge es farà en la mateixa cadira de rodes. [ver diagrama]. Els clients que utilitzin una cadira de rodes plegable i vulguin transferir-se, poden viatjar en qualsevol plaça regular i sol·licitar l'assistència a l'Oficina Central Atendo (OCA) de Renfe. 

    Quan se sol·licita una plaça específica per a un viatger en cadira de rodes als nostres trens, es crea automàticament la sol·licitud d'assistència al servei Atendo o Accès Plus.

 


Informació de contacte:

Les persones amb mobilitat reduïda que viatgen en una plaça regul​ar poden sol•licitar l'assistència d'Atendo o Accès Plus a:


Atendo (Renfe) Espanya

Accès Plus (SNCF) França

Telèfon

+34 917 744 040

+33 (0) 890 640 650

E-mail

oca.accesibilidad@r​enfe

accesplus@sncf.fr​​

Horari

06h00 a 0h00

07h00 a 22h00